SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haberim Port | En Son Gündem Haberleri

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Yaşam » Altın değerinde! Kötü kolesterolü düşürüyor aynı zamanda yaşlanmayı geciktiriyor

Altın değerinde! Kötü kolesterolü düşürüyor aynı zamanda yaşlanmayı geciktiriyor

Yayınlanma:
Güncellenme:

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen avokado meyvesinin faydaları say say bitmiyor…

Doğal beslenme ve sağlıklı yaşam konusunda yaptığı çalışmalarla ün kazanan ve ‘Bitkilerin Anası’ olarak tanınan Prof. Dr. Aysun Bay, avokadonun kalp-damar sağlığını koruduğunu, antioksidan özellikleri sayesinde yaşlanmayı geciktirdiğini, cilt sağlığını iyileştirdiğini ve vücuttaki inflamasyonu azalttığını dile getirdi. Avokado, bolca C vitamini, E vitamini, B vitamini, K vitamini, B2, B3, B5 ve B6 vitamini içermektedir.

 Son senelerde popülerliği artan avokadonun besin değeri açısından eşsiz bir meyve olduğunu ifade eden Prof. Dr. aysun Bay, bu meyvenin sağlık üzerindeki etkilerini anlattı. Avokadonun vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Bay, içeriğindeki yüksek miktarda potasyum, omega yağları ve antioksidanlar sayesinde kalp sağlığını desteklediğini dile getirdi. Bay, aynı zamanda avokadonun sindirimi kolaylaştırarak bağırsak sağlığını koruduğunu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini aktardı. Avokado gibi doğal besinlerin vücut için doğal bir şifa kaynağı olduğunu kaydeden Prof. Dr. Bay, içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde vücuttaki kötü kolesterolü düşürdüğünü ve kalp-damar sağlığını koruduğunu da dile getirdi. Prof. Dr. Bay, ayrıca avokadonun antioksidan özellikleri sayesinde yaşlanmayı geciktirdiğini, cilt sağlığını iyileştirdiğini ve vücuttaki inflamasyonu azalttığını belirtti.

 Özellikle lezzeti ve besin değeriyle dikkat çekmeyi başaran avokado, 18. yüzyılda Avrupa’ya, 19. yüzyılda ise farklı bölgelere yayılım göstermeye başladı. Bugün Meksika başta olmak üzere dünyada 50 ülkede üretimi yapılan avokado, Türkiye’de ise Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde yetiştirilmektedir. Yüksek miktarda potasyum, vitaminler (A, B, C, E, K) ve mineraller ve lif içeren avokado, yüksek oranda tekli doymamış yağ içerdiği için ‘tereyağı meyvesi’ olarak da adlandırılmekltadır. Kalp sağlığına da faydalı olduğu bilinen ve bağışıklık sistemini güçlendiren avokado, cilt, göz, beyin sağlığına katkı sağlarken, yaşlanma sürecini de yavaşlatmaktadır. Dünyada yaygın olarak soslar, salatalar ve tatlılarda kullanılan avokado, aynı zamanda bebek mamaları ve kozmetik ürünlerinde de bulunmaktadır. Sağlık alanındaki faydaları sebebiyle pek çok uzman avokadonun günlük beslenmeye dahil edilmesi tavsiyesinde bulunuyor Prof. Dr. Bay, doğal ve dengeli beslenmenin önemini vurgulayarak, işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerektiğini önemle vurguladı. Özellikle mevsim sebze ve meyvelerinin tüketiminin artırılması gerektiğini aktaran Bay, beslenme alışkanlıklarının doğaya uygun hale getirilmesinin uzun vadede birçok hastalığın önüne geçebileceğini dile getirdi. Sağlıklı bir yaşam için doğal gıdaların hayatımızda daha fazla yer alması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Aysun Bay, “Günümüzün beslenme alışkanlıkları, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu temel besinlerden yoksun hale geldi. Fast-food ve işlenmiş gıdalar yerine doğanın bize sunduğu besinleri tercih etmeliyiz. Doğal beslenme ile birçok hastalığı önleyebilir, daha sağlıklı ve mutlu bir hayat sürebiliriz” ifadelerini kulandı. Prof. Dr. Aysun Bay, doğru beslenme alışkanlıklarıyla hem bireysel sağlığın korunabileceğini hem de doğal kaynakların daha verimli kullanılabileceğini kaydetti.

İlgili Haberler