SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Haberim Port | En Son Gündem Haberleri

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Yaşam » Sadece 10 dakikada hazır; İzmirli teyze hızlı pişi yapma sırrını verdi

Sadece 10 dakikada hazır; İzmirli teyze hızlı pişi yapma sırrını verdi

Güzel bir hafta sonu sabahında ya da aniden gelen misafirler için çayın yanına lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için İzmirli teyzelere ait özel bir pişi tarifi verildi.

Yayınlanma:
Güncellenme:

Bu tarif sadece 10 dakikada hazırlanabilen ve balon gibi kabarıp asla yağ çekmeyen pişiler için lezzetli seçenek sunmaktadır. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif az malzeme ile mükemmel sonuçlar elde etmenizi sağlıyor.

GEREKLİ MALZEMELER NELER?

İzmirli teyzenin tarifine göre bu pişi tarifini yapmak için çok fazla malzeme gerekmiyor. Evde her zaman bulunan birkaç temel malzeme ile bu tarifi hazırlayabilirsiniz. İlk olarak 1/2 su bardağı süt 1/2 su bardağı yoğurt ile 1 adet yumurta kullanmanız gerekiyor. Bunlar hamurun yumuşak ve kabaran yapısının temelini oluşturacak. 1 tatlı kaşığı tuz pişilerin lezzetini artıracak ve 1 paket kabartma tozu pişilerin balon gibi kabarmasına yardımcı olacak. Son olarak 3 su bardağı un ekleyerek bu malzemeleri birleştirebilirsiniz. Bu malzemeler pişilerinizi mükemmel şekilde kabartacak ve asla yağ çekmemesini sağlayacak.

İlk adımda süt yoğurt ile yumurtayı bir kaba alıp güzelce çırpın. Karışıma tuz ile kabartma tozunu ekleyin ardından azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak olmalı fakat ele yapışmamalıdır. Hamura fazla un eklemek pişilerinizin sertleşmesine neden olabilir. Bu nedenle un eklerken dikkatli olmanız gerekir. Yoğurduktan sonra hamuru toparlayın ve üzerini streç filmle kapatarak 10 dakika kadar dinlendirin.

HAMURA ŞEKİL VERME İŞİN PÜF NOKTASI

Hamurun dinlenmesinin ardından un serpilmiş bir tezgahta hamuru yeniden yoğurun ve iki eşit parçaya ayırın. Elde ettiğiniz hamurları oklava ile açarak çok ince olmamak kaydıyla şekil vermeye başlayın. Hamuru açarken üzerinde hafif un serpilmesi işlemi kolaylaştırır. Şekil vermek için kurabiye kalıbı ya da bardak kullanabilirsiniz. Eğer yuvarlak şekiller yerine kare şekiller tercih ediyorsanız bıçak yardımıyla hamuru küçük karelere bölebilirsiniz.

Şekil verdiğiniz hamurları kızgın yağda pişirmeye başlayın. Yağın aşırı sıcak olmaması gerektiğini unutmayın. Orta ateşte pişirme işlemi yaparak pişilerin bir anda sertleşmesini engelleyebilirsiniz. Pişileriniz altın rengini almaya başladığında fazla yağının süzülmesi için kâğıt havlu serili bir tabağa alabilirsiniz

İlgili Haberler