Bu dönemde özellikle bol bol C vitamini tüketilmesi önerilmektedir. Hastalığı hafif geçirmek, gripten hızlı kurtulmak… En başta beslenmeye dikkat etmek gerekmektedir. Hızlı iyileşmek için vücudun özellikle C vitaminine ihtiyacı bulunmaktadır. Portakal, mandalina ve limon bunların başında yer almaktadır. Kuşburnu da zencefil kadar faydalı bir bitkidir. Bitki çaylarını mutlaka tüketmelisiniz. Bu besinleri tüketirken bol su içmeyi ve dinlenmeyi ihmal etmemelisiniz.
Özellikle yeşil biber C vitamini deposu, hem bağışıklığı korumakta hem de hastalığı çabuk atlatmanıza olanak sağlamaktadır. Soğan, sarımsak ve turp en az ilaç kadar etkilidir. Sarımsak hem C vitamininden zengin hem de antiseptik özelliğe sahiptir. Zencefil ise büyük bir şifa kaynağı. Kanal D Ana Haber’e konuşan Prof. Dr. Ela Temeloğlu Keskin, “Virüs enfeksiyonlarına çok yatkın bir mevsimdeyiz. C vitamini içeren sebze ve meyveleri bolca tüketerek bağışıklık sistemimizi kontrol altında tutmamız gerekiyor. Yeşil biberin mevsimi değil ancak C vitaminini mevsimi geldiğinde yeşil biberden alabiliriz. Kivinin içerisinde de C vitamini yüksek oranda var…
Zencefil, bal ve ıhlamur kombinasyonunu tüketerek boğazımızı rahatlatıp aynı zamanda C vitamini alımını artırabiliriz. Eğer beslenmeniz yetersizse takviyeler yardım alın. C vitamini takviyesi, D vitamini takviyesi, çinko düzeyiniz düşükse çinko takviyesi bu mevsimde daha çok önerdiğimiz takviyeler” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Haber Merkezi